Lithium-ionbatterijen – Ebike-technologieën

Het geheim van uw energie-efficiëntie en voordeel van de elektrische fietsaccu revisie is wellicht de oplaadbare batterij die de elektrische motor aandrijft, waardoor het trappen gemakkelijker wordt en de optimale snelheid en variatie van uw fiets wordt gegarandeerd.

De allernieuwste technologische innovatie op het gebied van elektrische fietsaccu’s zal de lithium-ionaccu zijn. Het gebruik van deze batterijen in elektrische fietsen is vaak een nieuw gebruik van een jarenlange knowhow. Lithium-ionbatterijen werken al jaren op digitale apparatuur van klanten. Bij elektrisch aangedreven fietsen zijn deze accu’s licht van gewicht en eenvoudig op te laden.

De vroege werking van de technologische knowhow van lithiumbatterijen begon al in 1912, maar het waren echt de jaren zeventig, net voordat de allereerste lithiumbatterijen verkrijgbaar waren voor bestelling. Deze vroege batterijen konden niet worden opgeladen. In de jaren tachtig begon de ervaring met het verwerven van oplaadbare lithiumbatterijen. Grote elektronicaproducten Sony pionierde met de allereerste commercieel verkrijgbare oplaadbare lithium-ion (of Li-ion) batterij. Tegenwoordig wordt deze technologische knowhow op het gebied van batterijen algemeen verkrijgbaar, waarbij elektrisch aangedreven fietsen de nieuwste toepassing blijven.

De oplaadbare lithium-ionbatterijen in elektrisch aangedreven fietsen stellen deze auto’s in staat om met snelheden van wel 20 mph te rijden voor elk bereik tot wel veertig mijl. De batterijen zelf zijn onderhoudsarm en kunnen dagelijks voor minder dan een cent worden opgeladen. Dit kan een elektrische fiets met een lithium-ionbatterij een echte korting maken in een tijd van stijgende benzineprijzen.

Veel mensen houden van elektrische fietsen, omdat ze bijdragen aan een ‘groenere’ levensstijl door op elektriciteit te toeren in plaats van fossiele brandstoffen. Het milieuvriendelijke moeder-karakter van elektrische fietsen strekt zich bovendien uit tot de batterij. Lithium-ionbatterijen resulteren in minder vervuiling en vernietiging van het milieu als ze worden weggegooid dan hun tegenhangers op basis van lood of cadmium. De Amerikaanse overheid classificeert deze batterijen als niet-gevaarlijk en dus veilig en gezond om van de hand te doen in normale, goede afvalvoorzieningen. Voor recyclingdoeleinden bestaat een gebruikt lithium-ion-accupack zelfs nu nog uit bruikbare componenten. Dat betekent dat het recyclen van uw gebruikte batterij in plaats van deze weg te gooien, ze nog veiliger zou maken voor het milieu!

Over het geheel genomen omvat dit soort batterij een levensduur van ongeveer 15.000 kilometer voordat vervanging nodig is. Dit betekent dat het ongeveer 500 tarieven over zijn levensduur zou kunnen krijgen. Hoewel het duurder is dan andere soorten batterijen die in elektrische fietsen worden gebruikt, is het in de lange zin eigenlijk veel minder duur dan regelmatige excursies naar de brandstofpomp om de benzinetank van de auto te vullen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *